Dreptul la retragere

Conform Ordonanței de Urgență nr. 34 / 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Înainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevazute la articolul 13, alineatul (3) şi articolul 14 din O.U.G. nr. 34 / 2014, în termen de 30 zile începând cu ziua în care intră în posesia fizică a produsului.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeaşi stare în care a fost livrat (în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte şi documentele care l-au însoțit).

Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, şocuri, urme de folosire excesivă şi / sau intervenții neautorizate.

În cazul în care produsul returnat prezintă ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, şocuri electrice, accesorii lipsă, ne rezervam dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o sumă din valoarea acestuia, sumă ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse.

În cazul retururilor repetate (peste 3 retururi nefondate) ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului.

30 de zile drept de retur

Serviciul ‘’30 de zile drept de retur’’ este valabil atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice ce au achiziționat produse de la S.C. “BICONI” S.R.L. Pentru a beneficia de acest serviciu, produsul trebuie să se încadreze în condițiile de retur menționate mai jos.

De asemenea formularul de retur, trebuie completat cel târziu în a 30-a zi calendaristică de la data ridicării / primirii produsului.

Formularele completate după 30 de zile calendaristice nu sunt luate în considerare.

Cum se face returul:

Personal, la magazinul S.C. “BICONI” S.R.L. (excepție făcând produsele din categoriile MOCHETĂ, LINOLEUM, TRAVERSE, ŢESĂTURI).

Prin serviciul de curierat agreat.

Se completează FORMULARUL DE RETUR şi produsul va fi preluat de către un agent de curierat în vederea returnării către vânzător. Dupa aprobarea formularului de retur, se va face o notificare prin e-mail asupra cererii, urmând ca produsul să fie ridicat de către un curier în aproximativ 3 zile lucrătoare, de la adresa specificată.

În cazul returului prin curier, costurile de transport sunt suportate de către cumpărător şi vor fi scăzute din valoarea ce trebuie returnată.

Returnarea banilor:
În cazul în care sunt respectate condițiile de retur, S.C. “BICONI” S.R.L. se angajează să returneze beneficiarului suma achitată pentru produsul returnat, în maximum 30 zile de la recepționarea produsului de către vânzător.

Excepții:

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract, următoarele: – contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al cumpărătorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către vânzător; – furnizarea de bunuri şi / sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care vânzătorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere; – furnizarea de bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de cumpărător sau personalizate în mod clar; – furnizarea de bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid; – furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de cumpărător; – furnizarea de bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente; – contractele în cazul cărora cumpărătorul a solicitat în mod special vânzătorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere, dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, vânzătorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de cumpărător sau furnizează alte bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor servicii sau bunuri suplimentare.